TÁJJELLEGŰ ÉTELEK-RECEPTEK

TÚRA UTAK-TANÖSVÉNYEK

Zala megye

Veszprém megye

Vas megye

Tolna megye

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Somogy megye

Pest megye

Nógrád megye

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Heves megye

Hajdú-Bihar megye

Bács-Kiskun megye

Baranya megye

Békés megye

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Csongrád megye

Fejér megye

Komárom-Esztergom megye

Győr-Moson-Sopron megye

Székelyföld - Erdély

FELVIDÉK

HORVÁTORSZÁG

VAJDASÁG

Burgenland

2020. január 6., hétfő

Szabolcsi lakodalmas töltött káposzta

Hozzávalók : 2 fej káposzta , 1 kg sertés hús ( lapocka ) , 30 dk füstölt húsos szalonna vagy sonka , fél kg rizs ( a rizs max. 1 kg legyen az még élvezhető ) , 2 jó fej vörös hagyma , 4- 5 gerezd fokhagyma , 2 evő kanál darált paprika ( vagy paprika krém vagy erős Pista , ha csípősen szereted ) , 3 -4 db paradicsom és 2 - 3 db paprika a töltelékbe darálva vagy egyharmada egy kis üveges lecsónak . Fűszerek ízlés szerint : só , bors , pirospaprika , ételízesítő is lehet benne , köményt sokan itt sem tesznek bele az kihagyható Ha én új kóstolót várnék én sem tennék bele az biztosabb befutó . ahogy érzed . A főző lébe 1-1,5 liter paradicsom lé vagy 2-3 db 140 gr - os sűrített paradicsom . A főzési idő kb 1 óra , de ellenőrizni kell . Jó munkát és jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése