TÁJJELLEGŰ ÉTELEK-RECEPTEK

TÚRA UTAK-TANÖSVÉNYEK

Zala megye

Veszprém megye

Vas megye

Tolna megye

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Somogy megye

Pest megye

Nógrád megye

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Heves megye

Hajdú-Bihar megye

Bács-Kiskun megye

Baranya megye

Békés megye

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Csongrád megye

Fejér megye

Komárom-Esztergom megye

Győr-Moson-Sopron megye

Székelyföld - Erdély

FELVIDÉK

HORVÁTORSZÁG

VAJDASÁG

Burgenland

2017. február 2., csütörtök

A hortobágyi húsos palacsinta / Folytatás a posztban


Hozzávalók:

A hortobágyi húsos palacsinta a sós palacsinták egyik legkedveltebb képviselője.

A húsos töltelékhez:

1 nagy fej vöröshagyma,
1/2 kg darált hús,
1-2 ek. zsiradék,
só, bors, majoránna, pici mustár

Bundázáshoz, sütéshez:
liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj

Elkészítés: 

A zsiradékon megfonnyasztott vöröshagymára dobjuk a darált húst, fehéredésig kevergetve pirítjuk, fűszerezzük és lefedve pár percig pároljuk, ha kell kis vizet öntünk rá.A sós palacsintákat ezzel a masszával betöltjük, és mint a töltött káposztánál a káposzta levelet, felcsavarjuk. Hagyományos módon bundázzuk és kisütjük. Tartármártást adok hozzá.
Forrás: Szakácskönyv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése