Hozzávalók:
A hortobágyi húsos palacsinta a sós palacsinták egyik legkedveltebb képviselője.
A húsos töltelékhez:
1 nagy fej vöröshagyma,
1/2 kg darált hús,
1-2 ek. zsiradék,
só, bors, majoránna, pici mustár
Bundázáshoz, sütéshez:
A hortobágyi húsos palacsinta a sós palacsinták egyik legkedveltebb képviselője.
A húsos töltelékhez:
1 nagy fej vöröshagyma,
1/2 kg darált hús,
1-2 ek. zsiradék,
só, bors, majoránna, pici mustár
Bundázáshoz, sütéshez:
liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj
Elkészítés:
A zsiradékon megfonnyasztott vöröshagymára dobjuk a darált húst, fehéredésig kevergetve pirítjuk, fűszerezzük és lefedve pár percig pároljuk, ha kell kis vizet öntünk rá.A sós palacsintákat ezzel a masszával betöltjük, és mint a töltött káposztánál a káposzta levelet, felcsavarjuk. Hagyományos módon bundázzuk és kisütjük. Tartármártást adok hozzá.
Elkészítés:
A zsiradékon megfonnyasztott vöröshagymára dobjuk a darált húst, fehéredésig kevergetve pirítjuk, fűszerezzük és lefedve pár percig pároljuk, ha kell kis vizet öntünk rá.A sós palacsintákat ezzel a masszával betöltjük, és mint a töltött káposztánál a káposzta levelet, felcsavarjuk. Hagyományos módon bundázzuk és kisütjük. Tartármártást adok hozzá.
Forrás: Szakácskönyv
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése