2022. augusztus 16., kedd

Kincset érő Skodát leltek egy magyar pajtában

 A 48 éves cseh ritkaságra Sopron környékén akadt rá egy helyi autómentő vállalat, a mentésről képeket is közöltek, ez a KGST-típus ritka darab, értéke garantáltan magasabb, mint a tömegtípus kortársaké.


Még mindig akadnak érdekes pajtaleletek a hazai garázsokban is. Ezúttal Sopron környékén került elő egy érdekes gép a hónap elején. A 48 éves autó, egy Skoda 110R Coupé 23 éve parkolt a fotókon látható helyen. Szerencsére száraz helyen állt, így a teljes korróziótól megmenekült, a belső állapotról azonban nincs még információnk.

A leletet az “Autómentés Sopron 0-24H” Facebook-oldalán láthatták először az autórajongók, több fotó is felkerült a felfedezés pillanatairól.

Kincset érő Skodát leltek egy magyar pajtában 1

A típus különlegessége jól látszik a karosszéria kialakításán. Ez nem a hétköznapi, négyajtós családi Skoda volt, hanem a sportos verzió, a kupé, amit sokan keleti Porscheként is emlegettek. 

A 110R Coupé nemcsak karosszériáját illetően különbözött a hétköznapi négyajtósoktól, hanem abban is, hogy Mladá Boleslav helyett Kvasinyben készült, ahol a sportos Škodáknak komoly hagyományuk volt. 56 902 Škoda 110R készült 1970-1980 között, a farmotoros típust négyhengeres 1,1 literes benzinmotor tartotta lendületben, 52-62 lóerőt teljesítve. Magyarországon 1973-ban kezdődött a típus értékesítése, közel 100 ezer forintos áron.

Kincset érő Skodát leltek egy magyar pajtában 2

A típus ma már gyakorlatilag álomszerű ritkaság, a hazai piacon nincs egy darab, ami új tulajdonost keresne, de még az európai piacon sem találni túl sok eladó darabot. Az árak pont ezért az eladók fantáziájától függenek, 10-30 ezer euró (5-12 millió forint) között bármilyen összeget megnevezhetnek állapottól függően.



Forrás: Autómentés Sopron 0-24H/FacebookKincset érő Skodát leltek egy magyar pajtában 3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése