2022. november 30., szerda

Omega-LGT-Beatrice Siófokon . / "Fergeteges koncertek"

 

Sokan várták a három népszerű együttes, az Omega, a Locomotiv GT és a Beatrice közös koncertjét a déli parton. Az ORI szabadtéri rendezvényeire szóló jegyeket nem volt nehéz eladni (a siófoki szabadtéri színpadon csütörtökön, Földváron pénteken tartották a hangversenyt), hiszen- a helybeliek és az üdülök között egyaránt sok híve van az említett együtteseknek. Ezt bizonyította a siófoki koncert fergeteges sikere is — mintegy kétezer ember — főkent fiatal — tapsolt a fölújított szabadtéri színpad nézőtérén. A tapsra a zenekarok és a szólisták részben rá is szolgáltak.
Először a Beatrice lépett színpadra, utána a Locomotiv GT majd az Omega, végül a Locomotiv egykori omegásai együtt a mostani Omegával. A Beatrice tagjai közül csupán a szólógitáro teljesítményét dicsérhetjük; kevésbé a basszusgitárosét és a dobosét (az utóbbitól különösen egyhangú, fantáziátlan produkciót hallhattunk), s még kevésbé az énekesét, aki jellegtelenül — néha hamisan — énekelt, de hiányosságait látványos gesztusokkal, bohóckodással próbálta feledtetni. Sikertelenül! A Locomotiv GT és az Omega produkciója viszont — szerencsére a műsoridő jó háromnegyed részét ők töltötték ki — nem okozott csalódást: ismét bizonyították, hogy a popzenét európai szinten művelik, s különösen utolsó — közös — előadásuk (a régi és az új Omega együtt) vált emlékezetessé.
Ami a közönséget illeti: a rendezőknek és a rendfenntartóknak általában gondot okoznak ezek a koncertek. Az okok ismerősek: akadnak olyanok, akik nem a zene. hanem a „balhé” kedvéért járnak könnyűzenei koncertekre. Most is találkozhattunk velük — ám a rendfenntartók résen voltak."

Ilyenek voltunk
Fortepan / Urbán Tamás
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése