2022. április 9., szombat

Vuk (1981)

Vuk 1981-ben bemutatott magyar rajzfilm, amely Fekete István azonos című regényéből készült. Az animációs játékfilm rendezője Dargay Attila, producerei Budai György és Imre István. Forgatókönyvét Dargay Attila, Imre István és Tarbay Ede írták. Zenéjét Wolf Péter szerezte. A címszereplő Vuk, a kis róka.


 A történet egy rókacsalád éjszakai jelenetével kezdődik. Vuk, a kis róka, Kag és Íny kicsinyei közül a legkíváncsibb, a legéletrevalóbb. Híres vadász nagyapja után Kag Vuknak nevezi el, mely a filmben annyit tesz: Vadászom, Utamból Kotródj! Egy alkalommal Vuk elcsavarog az otthonaként szolgáló odútól, és amikor visszatér, már nem találja ott a szüleit és a testvéreit: a Simabőrű Ember, a vadász és az embernek behódolt kutyája elpusztították az egész rókacsaládot. Vukot nagybátyja, Karak veszi magához, aki megtanítja a vadászat és a rókalét minden csínjára-bínjára.

A felnőtt Vuk ravasz rókává és kiváló vadásszá válik, a Simabőrű baromfiudvarába sem átall ellátogatni. Miután Karak odavész az őszi hajtóvadászatban, Vuk bosszút esküszik: csúffá teszi a Simabőrűt, és minden baromfiját elragadja. A két vadászkutya ébersége ellenére Vuk végül a legutolsó gúnárját is elcseni, s még az ott fogva tartott rókalányt is sikerül kiszabadítania ketrecéből. A rókalánnyal szép, nagy családot alapít, és együtt élnek tovább Karak tágas és biztonságos barlangjában.


Vuk - The Little Fox (Hungarian - 1981) ; Addeddate: 2019-11-18 06:25:48 ; Identifier: vuk_20191118 ; Scanner: Internet Archive HTML5 Uploader 1.6.
Internet Archive · 2019. nov. 18.

5 megjegyzés:

  1. Együtt nézte a család apraja nagyja! Nagyszerű rajzolt figurák, csodálatos színészek adták a hangjukkal a szívüket lelküket.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem egy nagyon jo rajz film meg ma is

    VálaszTörlés
  3. Miért nincs meg valamelyik internetes csatornán???Elég sok film le van mentve nálam,mert nincs TV.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A YouTube-on és a videa-n is fenn van.

      Törlés
  4. Nagyon aranyos figura lett a ravaszdi rókából, a film készítői meg szeretették velünk ezt kis állatot.

    VálaszTörlés